جو دوسر به دلیل محتوای بالای فیتوکمیکال ها، فیبرهای غذایی و پروتئین، سالم ترین غلات محسوب می شود. در سالهای اخیر، پروتئین و پپتیدهای جو دوسر به عنوان کاندیدهای احتمالی درمانی یا تغذیهای محبوبیت پیدا کردهاند.
به طور کلی، پپتیدهای جو در بازارگاه دوسر با خواص زیست فعال را می توان با هیدرولیز آنزیمی پروتئین ها به دست آورد و به داشتن انواع عملکردهای تنظیمی معروف است.
این مقاله مروری بر ارزش غذایی پروتئینها و پپتیدهای جو دوسر متمرکز شده است و همچنین کاربرد پروتئین جو دوسر را به عنوان یک عنصر کاربردی توصیف میکند.
نتایج این مطالعه نشان داد که پروتئین و پپتیدهای جو دوسر دارای خواص درمانی مختلفی از جمله ضد دیابت، آنتی اکسیدان، ضد هیپوکسیک، ضد فشار خون، ضد ترومبوتیک، ضد خستگی، تعدیل کننده ایمنی و هیپوکلسترولمی هستند.
با این حال، بیشتر مطالعات انجام شده محدود به شرایط in vitro است و داده های کمتری در مورد ارزیابی اثربخشی پپتیدهای جو دوسر در داخل بدن در دسترس است.
تلاشهای آینده باید در جهت انجام مطالعات سیستماتیک حیوانی باشد. علاوه بر این، آزمایشهای بالینی نیز برای حمایت کامل از توسعه محصولات غذایی کاربردی، کاربردهای تغذیهای و درمانی لازم است.
پروتئین جو دوسر حاوی مقدار نسبتاً بالاتری از اسیدهای آمینه ضروری به ویژه (لیزین، والین، ایزولوسین، ترئونین، هیستیدین و متیونین) نسبت به سایر غلات است.
ترکیب اسیدهای آمینه پروتئین جو دوسر حتی در بخش های آن به طور قابل توجهی متفاوت است، گلوبولین ها دارای بالاترین میزان اسیدهای آمینه ضروری مانند لیزین، والین، فنیل آلانین و هیستیدین و همچنین اسیدهای آمینه غیر ضروری از جمله آرژنین و گلوتامیک هستند.
علاوه بر این، ترکیب اسیدهای آمینه جو دوسر نیازهای غذایی توصیه شده توسط سازمان غذا و کشاورزی را برای بزرگسالان برآورده می کند، به جز متیونین، که هنوز هم اسید آمینه محدود کننده پروتئین جو دوسر است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.